Rezultati iskanja
Puščica v levo
Let kačjega pastirja

Domov / Doživetja

Let kačjega pastirja

Let kačjega pastirja ob Cerkniškem jezeru

"Let kačjega pastirja ob Cerkniškem jezeru", foto: Blaž Žnidaršič

Kot kačji pastir se dvignite nad Cerkniško jezero in nato spustite nazaj k gladini. Odpravite se na kolesarski izlet z enim krajšim vzponom in spustom, ki vam bo ponudil nekaj prekrasnih razgledov na naše presihajoče jezero.

11 kilometrov dolgo kolesarsko pot si popestrite z reševanjem zabavnih nalog in med kolesarjenjem ob jezeru spoznajte kačje pastirje, najspretnejše letalce na svetu. S čim se prehranjujejo? Kakšen je njihov življenjski krog? Kako preživijo zimo? Odgovorite na vprašanja med potjo in obenem uživajte v izjemnih razgledih na Cerkniško jezero!

Kaj je doživetje »Let kačjega pastirja«?

Interaktivno doživetje na kolesarski poti »Kačji pastir« ob Cerkniškem jezeru. Med kolesarjenjem poiščite štiri točke, kjer si privoščite postanek, z aplikacijo na pametnem telefonu skenirajte QR kode in rešite zanimive naloge. Ugotovili boste, kako dobro poznate življenje kačjih pastirjev!

Kaj potrebujem?

Pametni telefon, na katerega si namestite brezplačno aplikacijo "Notranjska", kolo in kolesarsko opremo.

Kdaj se lahko odpravim na pot?

Kadarkoli se vam zahoče! Pot je dostopna v vseh letnih časih in v vsakem vremenu. Dostop do vsebine kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero (cena: 5,00 €), nato pa se odpravite po kolesarski poti Kačji pastir.

Zahtevnost: nezahtevna

Okvirno trajanje dogodivščine: 1,5 h (11 km)

Primerno za: vse navdušence nad kolesarjenjem in zabavnimi dogodivščinami, posameznike, pare ali skupine ter seveda družine z otroki vseh starosti. Kolesarska pot je primerna za otroke od 6 let naprej, dogodivščine pa se lahko na pomožnih kolesarskih sedežih udeležijo tudi mlajši. Skupno reševanje vprašanj, nalog in izzivov na poti je namreč še kako zabavno.

Izhodišče: Center za obiskovalce Cerkniško jezero

Pravila vedenja v zavarovanih območjih: upoštevajte sledeča navodila vedenja v zavarovanih območjih.

Kako sodelovati?

1.) Namestite si brezplačno aplikacijo "Notranjska"
2.) Ustavite se v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero in kupite dostop do vsebine "Glej, ščuka"
- Cena: 5,00 € (na posameznika ali skupino)
3.) Odpravite se na pot, sledite navodilom v aplikaciji in piktogramom ščuke na lesenih stebričkih.
4.) Med potjo s skeniranjem QR kod na ustreznih lokacijah odklepate vprašanja in naloge.

Zemljevid vseh kolesarskih poti v mistični deželi Cerkniškega jezera lahko kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero po ugodni ceni 2,00 €. Prekolesarite naš prav poseben košček sveta.