Rezultati iskanja
Puščica v desno Puščica v levo
Po Jezerkovi sledi

Domov / Doživetja

Po Jezerkovi sledi

Po Jezerkovi sledi ob Cerkniškem jezeru in Rakovem Škocjanu

"Po Jezerkovi sledi ob Cerkniškem jezeru in Rakovem Škocjanu", foto: Blaž Žnidaršič

Sledite Jezerku, povodnemu možu, ki prebiva v podzemnem svetu ob Cerkniškem jezeru. Med kolesarjenjem ob jezeru in Rakovem Škocjanu vam bo razkril zgodbo o tem, kako je Cerkniško jezero nastalo, o dveh gradovih, ki sta si stala nasproti, in nesrečni ljubezni, ki je naposled pripeljala do tega, da je polje postalo jezero.

29 kilometrov dolgo kolesarsko pot si popestrite z reševanjem zabavnih nalog in med kolesarjenjem ob Cerkniškem jezeru spoznajte Jezerka, naravne znamenitosti ter mite in legende, s katerimi so si ljudje razlagali presihanje jezera ter druge skrivnosti kraškega sveta.

Kaj je doživetje »Po Jezerkovi sledi«?

Interaktivno doživetje na kolesarski poti »Jezerko« ob Cerkniškem jezeru in Rakovem Škocjanu. Med kolesarjenjem poiščite šest točk, kjer si privoščite postanek, z aplikacijo na pametnem telefonu skenirajte QR kode in rešite zanimive naloge. Ugotovili boste, kako dobro poznate Jezerka, njegovo vlogo v zgodbi o nastanku Cerkniškega jezera ter druge mite in legende, ki jih je navdihnil stalno spreminjajoč kraški svet!

Kaj potrebujem?

Pametni telefon, na katerega si namestite brezplačno aplikacijo "Notranjska", kolo in kolesarsko opremo.

Kdaj se lahko odpravim na pot?

Kadarkoli se vam zahoče! Pot je dostopna v vseh letnih časih in v vsakem vremenu. Dostop do vsebine kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero (cena: 5,00 €), nato pa se odpravite po kolesarski poti Jezerko.

Zahtevnost: srednja

Okvirno trajanje dogodivščine: 4 h (29 km)

Primerno za: vse navdušence nad kolesarjenjem in zabavnimi dogodivščinami, posameznike, pare ali skupine ter seveda družine z otroki vseh starosti. Kolesarska pot je primerna za otroke od 10 let naprej, dogodivščine pa se lahko na pomožnih kolesarskih sedežih udeležijo tudi mlajši. Skupno reševanje vprašanj, nalog in izzivov na poti je namreč še kako zabavno.

Izhodišče: Center za obiskovalce Cerkniško jezero

Pravila vedenja v zavarovanih območjih: upoštevajte sledeča navodila vedenja v zavarovanih območjih.

Kako sodelovati?

1.) Namestite si brezplačno aplikacijo "Notranjska"
2.) Ustavite se v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero in kupite dostop do vsebine "Po Jezerkovi sledi"
- Cena: 5,00 € (na posameznika ali skupino)
3.) Odpravite se na pot, sledite navodilom v aplikaciji in piktogramom Jezerka na lesenih stebričkih.
4.) Med potjo s skeniranjem QR kod na ustreznih lokacijah odklepate vprašanja in naloge.

Zemljevid vseh kolesarskih poti v mistični deželi Cerkniškega jezera lahko kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero po ugodni ceni 2,00 €. Prekolesarite naš prav poseben košček sveta.