Rezultati iskanja
Puščica v desno Puščica v levo
Regijski kino

Domov / LAS

Regijski kino

Kulturni dom Cerknica, enota zavoda Notranjski park, je s prvim julijem pričel z izvajanjem projekta Regijski kino. Namen projekta je vzpostavitev regijskega kina s tehnično posodobitvijo dvorane

V operaciji z uradnim nazivom Vzpostavitev regijskega kina sodelujejo še partnerji Zavod Oron, OŠ Toneta Šraja Aljoše Nova vas in OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu.

Kulturni dom Cerknica je skupaj s preostalimi projektnimi partnerji uspešno kandidiral na razpisu LAS Notranjska, financiran iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSPR).

Glavni namen operacije Regijski kino je z novo in posodobljeno opremo za predvajanje digitalnih kinematografskih vsebin v Kulturnem domu Cerknica preprečiti ugašanje delovanja kina in s tem prebivalcem celotne regije omogočiti novo, kakovostno in nekdaj že obstoječo storitev. V sklopu projekta so si s partnerji zadali tudi izobraževanje, ozaveščanje in vzgojo, predvsem mlajših obiskovalcev, preko soustvarjanja filmskih vsebin in projekcij filmov s spremljajočimi pogovori strokovnjakov in filmskimi ustvarjalci. Nakup projektorja DCP (digital cinema projector) in pripadajoče opreme bo omogočil dvig frekvence predvajanja aktualnih filmov, sodelovanje partnerjev v projektu pa ponudilo možnost za vzpostavitev dolgotrajnega partnerstva kulturnih in vzgojno-izobraževalnih ustanov v regiji z namenom popularizacije kakovostnih filmskih vsebin in razvoja filmske kulture v regiji.

S projektom Regijski kino si v Kulturnem domu Cerknica želijo vzpostaviti raznovrstni, redni in aktualni filmski program in se tako ponovno uveljaviti kot regijski kino, ki je v zgradbi nekdanjega sokolskega doma deloval preko 40 let. S tehnično posodobitvijo in bolj rednim filmskim programom si želijo privabiti lokalno občinstvo in filmoljube, ki trenutno na projekcije odhajajo v kinodvorane izven regije.

Projekt se je uradno pričel s 1. 7. 2020 in bo trajal do 30. 6. 2021. S sezono 2021/2022 se tako že lahko nadejamo močne okrepitve filmskega programa in filmskih projekcij z najsodobnejšo tehnološko opremo.

Povezave:
https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_sl
https://www.program-podezelja.si/sl/