Rezultati iskanja

Domov / Novice

Cerkniški stolp v najnovejši knjigi

Pravkar je izšla knjiga Razgledni stolpi Slovenije, ki jo je sam, na svojo idejo, s svojim trudom, zbiranjem podatkov in fotografij ter trnovo potjo do končnega tiska in izida realiziral popotnik in pisec Brane Ternovšek. Kar tri strani so v knjigi namenjene našemu razglednemu stolpu Otočec in še trem našim opazovalnicam narave: Kuharci, Klejnemu vrhu in Malenščam.

Knjiga ima več kot 300 strani in je prva slovenska publikacija, ki nam informativno, pa tudi z zgodbami in legendami, predstavi 153 slovenskih grajenih razglednikov (stolpov, ploščadi in opazovalnic narave). Avtor BRANE TERNOVŠEK je podrobno opisal razgledne stolpe, razgledne ploščadi in podobne objekte, ki obiskovalcem in pohodnikom nudijo odlične razglede po ožji in širši okolici. Knjiga je praktično vodnik s transverzalo, ki vam daje cilje za izlete in nove ideje za pohode po Sloveniji.

Knjigi je dodana nova turistično-rekreativna ponudba: Transverzala slovenskih razglednih stolpov.

Avtor knjige se je osebno oglasil pri nas, nam podaril en izvod, vanj napisal posvetilo in se nam zahvalil za vse podatke in fotografije, ki smo mu jih posredovali. Knjiga bo naprodaj tudi v našem TIC-u v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero!

Avtor knjige Brane Ternovšek na sedežu Notranjskega parka s svojo knjigo.

 Avtor knjige Brane Trnovšek z Evo Kobe, našo predstavnico za stike z javnostmi, ki je z Branetom sodelovala pri pripravi dela knjige, posvečenega cerkniškim opazovalnicam.